Spring overskrift over og gå videre.

Alt til hjemmeferie - til feriepriser!

Kategorier

LED-pære

4 stk produkter
Viser 4 av 4 produkter
LED-lys er tidens nye lyskilde. De er praktiske, stilfulde og fylder næsten ikke noget. Frem for alt er LED-lys energieffektive. Ældre tiders lyskilder var meget dyrere at drive og holdt kortere tid. Selv om LED-lamper stadig er dyrere at købe pr. enhed end de gamle glødepærer, holder de meget længere og bruger meget mindre strøm.

En LED-lampe klarer dine belysningsbehov på en billig og stilfuld måde

  • Hvordan virker LED-lys?

    Din LED-belysning drives med elektricitet. Men det kræver ikke meget strøm. Du kan endda forsyne en standard LED-loop med strøm via et USB-stik til din computer eller en powerbank.
  • Hvad betyder LED?

    LED står for light-emitting diode. På engelsk betyder det ganske enkelt lysdiode. Selv om vi kun har set LED-lys på markedet i de sidste femten år, blev LED-lyset opfundet for hundrede år siden. Allerede i 1960'erne kunne man købe røde LED-lys. Derefter blev der udviklet andre farver. Det var dog først for relativt nylig, at forskerne udviklede blåt lys, som førte til hvidt lys. Dette gjorde LED-lyset brugbart i alle husstande. De tredive år af arbejde det tog at udvikle det hvide LED-lys indbragte Isamu Akasaki, Hiroshi Amano og Shuji Nakamura Nobelprisen i fysik i 2014.
  • Kan en LED-lampe drives af solen?

    På grund af deres lave energiforbrug er LED-lamper særligt velegnede til at blive drevet af solens stråler via et solcellepanel. Panelet behøver ikke at være særlig stort for at give lys fra lampen i store dele af dagen. Jo mere der forskes på begge områder, jo længere og lysere vil denne type af lampe lyse.