Spring overskrift over og gå videre.

Sæsonen er i gang! Forårets havemøbler er ankommet!

Dundyne

2 stk produkter
Viser 2 av 2 produkter

Populære filtre

Måske tænker du, at en dunet dyne kun skal bruges i de kolde måneder på året? Tænk igen! En dunet dyne holder dig varm, når det er koldt, og giver dig behagelig kølighed, når det er varmt. Hos Trademax tilbyder vi dunede dyner i forskellige vægtklasser og varmegrader: kølig, medium og varm.

En dyne til alle sæsoner

Hvilken dunet dyne skal man vælge?

Først og fremmest skal du tage udgangspunkt i dig selv og hvad du ønsker af din dyne. Skal den være varmere eller lidt køligere? Vælg en dunet dyne med den rette varmegradering for dine behov: kølig, medium eller varm. Dunets oprindelse spiller også en rolle for kvaliteten af dunet. Dun og fjer fra en fritgående fugl giver både stærkere og større dun, hvilket er godt for både dig og fuglen. Et godt pejlemærke er at sigte efter en dyne med 90% dun og 10% fjer. Du vil også have, at betrækket er tyndt, så dynen kan ånde, gerne syet i bokse eller kanaler, så dunet er jævnt fordelt og ikke samler sig på ét sted i dynen.

Er der specielle plejeinstruktioner for en dunet dyne?

For at bevare dynens fyldighed og friskhed så længe som muligt, bør du ryste og lufte din dyne regelmæssigt. Rystningen hjælper fjerene og dunet med at fordele sig jævnt og bevare dynens blødhed og fyldighed. Luftningen holder den frisk mellem vaskene og bidrager også til at bevare dynens blødhed. Da dun ånder og fjerner fugt fra kroppen, bør du ikke straks lægge et tæppe over dynen om morgenen. Lad dynen ånde og lad fugten fordampe, inden du lægger et tæppe over.

Hvordan vasker man en dunet dyne?

Du bør ikke vaske din dunet dyne for ofte. Hver vask forringer dunet en smule, derfor er luftningen af dynen vigtig. Når det er tid til at vaske dynen, vaskes den ved 60 grader med et sæbebaseret vaskemiddel. Almindelige vaskemidler indeholder tensider, der skader dunet, så brug gerne et ekstra skylleprogram. Skyllemiddel skal ikke bruges. Læg gerne nogle tennisbolde sammen med dynen, da det forhindrer dunet i at klumpe sammen. Tørring af en dunet dyne er yderst vigtig. Hæng den aldrig op til lufttørring. En dunet dyne skal tørretumbles ved lav varme sammen med tennisbolde. Tag gerne pauser under tørringen, tag dynen ud og ryst den for at fordele dunet korrekt og for at dynen tørrer bedre. Når du tror, dynen er tør, så tjek ekstra og lugt til den, selvom den føles tør, kan den være våd indeni. Hvis dynen lugter af "våde fjer", så fortsæt med at tørretumble den, indtil den føles tør og frisk. Det tager tid, men det er nødvendigt for at din dunet dyne kan holde i længden.