Spring overskrift over og gå videre.

Lige nu! 300:– EKSTRA rabat på køb over 4000:–. Kode: 300OFF

Slutter om:

Loftventilator

22 stk produkter
Viser 22 av 22 produkter

En loftventilator har til opgave at cirkulere luften i et rum. For det meste forbinder vi en ventilator med at give kølighed. Dette opnås ved at trække luften opad. Loftventilatorer kan også reverseres, så de i stedet presser luft nedad. Varm og kold luft naturligt lagdeler sig, således at varm luft stiger opad. Hvis en loftventilator presser varm luft nedad, bliver temperaturen i rummet mere jævn. Dette kan være en fordel om vinteren og både give varmekomfort og reducere energiomkostningerne. En ventilator har normalt tre til fem blade.

Loftventilatorer for et behageligt indeklima

Hvor mange blade skal en loftventilator have?

Hvis du vil have en ventilator, der skal køre stille, skal du vælge en ventilator med flere blade. Til gengæld bliver luftcirkulationen en smule dårligere. Som følge heraf vil en ventilator med færre blade give bedre luftblanding, men med en højere lyd. Forskellen i lydniveau er dog ikke så stor. Hos os på Trademax kan du vælge loftventilatorer med forskelligt antal blade og varierende design.

Hvordan styrer jeg en loftventilator?

Den klassiske metode er at trække i en kæde eller en snor. På den måde tænder og slukker du for ventilatoren, men du bestemmer også hastigheden. Producenter af loftventilatorer følger naturligvis med tiden. I dag kan du styre en loftventilator med en fjernbetjening. Moderne loftventilatorer kan indstilles i flere forskellige hastigheder og kan også have en timerfunktion.

Kan jeg have en loftventilator i køkkenet?

Du kan købe flere modeller af loftmonterede køkkenventilatorer. Deres funktion er dog ikke at blande luft eller give varmekomfort. En køkkenventilator skal i stedet trække stegos og røg ud så hurtigt som muligt. Der er forskellige hængende køkkenventilatorer at vælge imellem hos os på Trademax.

Kan loftventilator og belysning kombineres?

Ja, det er almindeligt, at loftventilatorer også er udstyret med en lampe. Du får en indretning, der både giver et godt indeklima og behageligt lys i rummet.