Kelimtæpper

182 stk produkter
Kampagne
133459(9).jpg

Et ægte håndvævet kelim tæppe er et klassisk og eksklusivt boligtilbehør som er let at elske. Med et kelim tæppe i høj kvalitet har du et smukt gulvtæppe der holder i mange år. Trademax tilbyder indiske, turkiske og marokkanske kelimtæpper i høj kvalitet til gode priser md tidløse mønstre og glotte farver. Giv dit hjem smagfuld karakter med et nyt kelim gulvtæppe og lad dine gæster misundes og imponeres over din eksklusive og smagfulde boligindretning. At investere i et ægte tæppe er en langsigtet investering, som du vil få stor glæde af.

Eksklusive kelim tæpper i høj kvalitet

Hvad er et Kelim tæppe?

Kelim eller Killim tæpper er en type fladvævstæpper der traditionelt har været fremstillet i Det Ottomanske Rige, Marookko, Iran, Azerbaijan og Turkiet. Kelimtæpper har væet fremstillet i mellemøsten og centralasien i flere tusinde år og deres specifikke oprindelse er derfor gået tabt i oldtidens historie. Selve ordet Kilim er taget fra det persiske ord gelīm som betyder "at sprede groft", ordet menes at have afstamning i mongolske sprog og dialekter. De forskellige symboler og mønstrer der væves i kelimtæpper har ofte helt særlige betydselser og kan representere alt fra fertilietet og moderskab til talismaner der beskytter mod onde krafter. Kelim tæppet er en indslag der trationelt findes i de fleste turkiske og arabiske hjem, både i fastboende og nomadiske kulturer.

Håndvævede kelimtæpper

Kelimtæpper væves for hånd i henhold til gamle tradtioner. Mønstrer, farver og symboler kan variere fra land til land men fælles for alle er væveteknikken og den høje kvalitet. Særligt de marrokanske tæpper er eftertragtede for sine flotte mønstre og kvalitative materialer men der findes også populære iranske, persiske og tyrkiske kelim tæpper.

Kelim tæpper - en god investering

Et kelimtæppe i god kvalitet er ikke kun et smulkt boligtilbehør, som man kan have glæde af i mange år. Under de seneste år er kelimtæpper også blevet til eftertragtede samlerobjekter, takket være sine fantastiske og vidt forskllige møstre, fascinerende kulturreleveante historie og gode kvalitet.

Vedligehold dit kelim tæppe

Som med alle andre ægte tæpper skal et kelim tæppe selvfølgelig aldrig vaskes. Tæppet bør støvsuges 1-2 gange om ugen på middel sugeeffekt. Støvsug aldrig mod hårene, kun med! Du kan lufte dit kelim tæppe ind imellem men husk ar man aldrig skal banke et ægte tæppe. Hvis uheldet er ude og du spilder på dit kelimtæppe kan du tage lunkent vand med et par dråber opvaskemiddel, fugte et rent, hvidt håndklæde i sæbevandet og forsigtig duppe på pletten indtil spildet forsvindet. Det er meget vigitgt at ikke gnide på pletter da de i så fald sætter sig permanent fast i fibrene.

Filtrer og sorter
Sortere efter (Mest populære)
Varemærke
Bredde
Fra(cm)
Til(cm)
Længde
Fra(cm)
Til(cm)
Højde
Fra(cm)
Til(cm)
Farve
Materialetype
Stil
Pris
Fra(kr)
Til(kr)
Kampagne
Udseende
Kampagne