Havelamper til hus og have

Havelamper er praktiske nødvendigheder, men også fine detaljer, der sætter prikken over i'et på din bolig. Hos Trademax finder du et bredt udvalg af havelamper til enhver smag, behag og behov. Det er lige vigtigt at vælge de rette Havelamper , som det er at vælge døre, vinduer og farver til dit hjems ydre. Havelamper bliver ofte en integreret del af husets permanente arkitektur og er objekter, der vil benyttes i mange år. En god investering i havelamper kan endda også mærkes på ejendomsværdien! Havelamoer og udendørs belysning er helt enkelt smarte investeringer i godt design og praktisk funktion, der betaler sig selv.

Flotte og funktionelle havelamper

Funktion

Det allerførste du skal tænke på, når du skal vælge havelamper, er hvilken funktion du vil opnå. Hvis du ofte fumler med nøglerne ved døren, skal du have facadebelysning eller væglygter, som kan lyse og ved indgangen. En mindre lygte eller loftlampe kan give værdifuld belysning ved kælderdøren. Har du mange gange og stier mellem bygninger, gennem haver og rundt om huset kan både facadelamper og standerlamper redde dig fra at snuble over uventede genstande eller glide på is i vintermørket.

Hvordan dine lamper tændes, slukkes og eventuelt dæmpes skal også findes i dine overvejelser fra start. Langt de fleste havelamper skal kun være tændte i visse situationer og ved visse tider, men det er ofte så besværligt at tænde og slukke alle disse manuelt, at man aldrig får det gjort og derved har spildt sin investering eller brugt for meget strøm. Vælg lamper med indbyggede sensorer eller tilkøb dine separate sensorer og timers for at tilpasse dit lysmiljø optimalt. Sæt en bevægelsessensor ved bagdøren, en timer på dine havelamper og en skumringssensor, der aktiveres ved solnedgang, på den mest nødvendige lavenergi funktionsbelysning ved gange, stier, garage, og hoveddør. Så er du godt kørende med smart, smuk belysning og kan endda spare på elregningen! En dæmper, gerne trådløs, kan redde aftenen på terrassen ved at justere dine decklights og spots til hygge-niveau.

Form

Når du har valgt hvor og hvordan du vil belyse dine udendørs miljøer begynder det sjove - at vælge design! Kig først på din ejendom og omkringliggende områder. En gammel charmerende gård eller hytte kan fuldstændigt ødelægges af en kølig, modernistisk standerlampe og omvendt kan en smuk smedejernslygte blive helt forfærdelig mod en glat, stilren husfacade af nyere årgang. Det der er grimt et sted kan være skønt et andet sted, når det gælder udendørs belysning. Lad inspirationen komme fra det miljø og den natur der omringer dig. Søg også inspiration og lærdomme fra dine naboers udemiljø, hvordan har de intergreret sig med området og naturen? Vær ikke bange for at kopiere det der fungerer hos naboen, med et lille personligt touch, men hver fremforalt opmærksom på at tage til lære fra andres fejl. Lad dine omgivelser bestemme mere end din egen vilje, hvis din ellers gode stil ikke passer med miljøet, kan det nemlig blive helt forkert, selvom tanken var god og lampen i sig var flot. Du kan ikke ændre på natur og områder uden for din ejendom, så når du udsmykker dit hjems ydre områder, må du tage det til overvejelse, arbejde derefter og skabe en symbiose med omgivelserne.

Miljøvenlig og økonomisk soldrevet belysning

Små solpaneler til lamper er blevet både holdbare, funktionelle og praktiske. Tiden hvor små havelamper med indbyggede solceller udelukkende kunne bruges om sommeren og desuden kun holdt en sæson eller to er forbi. Du kan nu til en fordelagtig pris bygge smart belysning med flere lamper, et større antal solceller, timers samt batterier fra samme, kompatible modul-serier, der holder i mange år. Vælg et avanceret udbygningssæt, hvor du kan kombinere solceller med decklights, væglamper, havespots og lyskæder eller køb en færdig lampe med et indbygget batteri og panel af god kvalitet, der blot skal stilles op for dig. Belastningen på din årlige elregning vil være nul kroner, så gå endelig amok med dine havelamper og skab et prægtigt, soldrevet lysmiljø værdigt et palads!

Lys op i mørket og lad dit hjem stråle!